Assumburg 138, 2135BA Hoofddorp
Ma - Za : 09.00 - 21.00
+31 6 57 46 18 86

Personal Hormonal Profiling

Zou je graag...

  • meer energie hebben?
  • lekkerder in je vel zitten?
  • die ene broek weer aan kunnen?
  • afvallen zonder calorieën tellen?
  • vet verliezen op die ene plek?
  • Spieren opbouwen? 

Twee sleutels

De sleutels zijn in de basis twee lichamelijke systemen. Het hormoonsysteem en het maagdarmsysteem, ook wel het 'second brain' genoemd. Het hormonale systeem is verantwoordelijk voor talloze processen in je lichaam, waaronder de plekken waar vet zich opslaat. Daarom werkt heel veel buikspieren trainen ook niet wanneer je buikvet wilt verliezen. Hier is namelijk je stresshormoon cortisol verantwoordelijk voor. En zo is voor iedere plek waar vet wordt opgeslagen een ander hormoon verantwoordelijk. Wat je dus wilt doen is het juiste hormoon aanpakken, en niet nog meer sporten. 

Geen calorieën tellen

Het helpt dus ook niet om je calorie inname bij te gaan houden en je eten af te wegen. Want dat zorgt vaak voor minder eten dan je lichaam nodig heeft om goed te functioneren. Daardoor gaat je stofwisseling omlaag en ga je naast vet vooral ook spiermassa verbranden. En zodra je weer gaat eten komt het er weer dubbel en dwars bij. Dat is dus niet zo'n goed idee. 

Drie pijlers

Maar wat dan wel? Drie dingen: voeding, supplementen en training. Met voldoende eten per dag gaat namelijk je stofwisseling omhoog en ga je dus vet verbranden en spieren opslaan. Supplementen leggen de basis voor je lichaam om optimaal te kunnen functioneren en je hormonen te sturen. De juiste trainingsprikkel zorgt er voor dat het juiste hormoon wordt aangepakt en je dus steeds meer in balans komt. 

Hormonen, de darm en je gemoedstoestand

Je hormonen dragen ook een grote verantwoordelijkheid in hoe je je voelt. Samen met je darmen. Want wist je dat het geluksstofje Serotonine voor 90 procent in de darm wordt aangemaakt? En dopamine 50 procent? Dan is het logisch dat wanneer je darmen niet lekker zijn, je je ook minder gelukkig voelt. Tevens zit je immuunsysteem in je darm. Wanneer die dus niet lekker werkt, doet je immuunsysteem het dus ook niet zoals het zou moeten.

Laten we samen aan de slag gaan! 

Met het Personal Hormonal Profiling programma help ik jou beide systemen weer herstellen en balanceren. Zodat je wél gaat afvallen op die lastige plekken en je weer lekker in vel zit, en veel meer. 

Meer weten? Maak dan hier direct een afspraak voor een vrijblijvende intake waarin we samen kunnen kijken of PHP bij jou en je doelen past. Tot snel!