Assumburg 138, 2135BA Hoofddorp
Ma - Za : 09.00 - 21.00
+31 6 57 46 18 86

EEN COMPLETE TRAINER

Als ik mensen vertel wat ik doe, dan reageren ze weleens met dat ik 'allround' ben. Met andere woorden; ik heb overal een beetje verstand van. Mijn reactie is dan: "ik ben niet 'allround', ik ben compleet." Want kennis van training, energiesystemen, spiergroei, kracht, werking en beïnvloeding van hormonen, maar ook het herkennen en verhelpen van blessures en disfunctie, zijn wat mij betreft allemaal kanten van dezelfde medaille.Als trainer heb ik oog voor het complete plaatje en niet alleen een stukje ervan. Zodat ik jou zo goed en veilig mogelijk kan helpen je doelen te behalen. 

Want mijn eigen reis naar een betere fysiek en gezondheid begon al meer dan 15 jaar geleden, toen ik besloten had dat ik meer spiermassa wilde. Als ik je vertel dat ik nu zo'n 20 kilo zwaarder weeg dan toen, dan heb je een idee waar ik vandaan kom. Zodra ik begon met trainen, was ik verkocht. Ik verdiepte me in trainen en probeerde wat ik leerde zo goed mogelijk in de praktijk te brengen. Wat kan ik doen voor welk doel?

Luisterend naar mijn lichaam en kijkende naar de resultaten die mijn inspanningen opleverden ging ik aan de slag. Eerst alleen met krachttraining en al snel kwam daar een verdieping in met voeding en supplementen waardoor ik nog meer progressie had. Een schema van een ander heb ik trouwens nooit gebruikt. Ik vond het toen al vrij vreemd dat iets wat voor een ander werkt, voor iedereen zou moeten werken.

Op een gegeven moment begon ik ook collega's te trainen. Wat ik toen al terugkreeg was dat ze door mijn kennis, passie en manier van begeleiden zeiden: "jij moet echt Personal Trainer worden." Maar het was de tijd nog niet. 

Jaren later, na hersteld te zijn van een burn-out (of beter, een bore-out), kwam een collega met de mededeling: "ik ga weg, ik heb mijn eigen bedrijf gestart en mijn tweede bedrijf komt binnenkort online." En mijn eerste reactie was die gouden vraag aan mijzelf: "Rein, wat doe jij verkeerd?". Ik gaf mezelf een half jaar de tijd om uit te vinden wat ik echt zou willen. Een inschrijving bij Overload Worldwide werd een feit en ik begon direct met het trainen en begeleiden van mensen.

Overload heeft mijn mindset gevormd en gefinetuned. Mijn benadering van training, voeding, suppletie en blessures is naar een hoger niveau. Het plaatje werd compleet. En ik ben nog lang niet uitgeleerd. Het lichaam is fascinerend, de werking subliem. Het is fantastisch om hier mensen op te mogen begeleiden. 

Dus ook die vraag aan jou: wat heb jij nodig om jouw doelen te behalen?