Assumburg 138, 2135BA Hoofddorp
Ma - Za : 09.00 - 21.00
+31 6 57 46 18 86

Mylogenics. Blessures tijdens sporten komen vaak voort uit pech, verkeerde uitvoering of disfunctie. Echter, een blessure is pech maar pech is meestal niet de oorzaak. Ook een verkeerde uitvoering niet. Een blessure is vaak het gevolg van het niet optimaal functioneren van het lichaam. Als de ene spier niet zo goed meewerkt, betekent het dat een andere spier meer werk moet doen. Als dat langer duurt, dan gaat ook die spier minder goed werken, of juist extra hard werken waardoor andere spieren zich ook weer anders gaan gedragen. 

En dat kan bij belasting uiteindelijk voor blessures zorgen. Met Mylogenics behandel ik niet alleen de klacht, maar ga ik ook op zoek naar het probleem. Zo kan een pijntje in de schouder al gauw uit de nek of heup komen. En pijn in de nek uit de enkel. En alles daartussenin. Ik werk dus niet met een protocol, maar ik puzzel. Want jij bent niet die ander, en de oorzaak voor dezelfde klacht kan dus heel ergens anders liggen. En dat is waar we naar op zoek gaan. 

Hoe ik er dan achter kom wat de oorzaak van de klacht is? Door middel van spiertesten check ik of alles goed functioneert. En wanneer dat het niet doet, dan ga ik op zoek naar de reden daarvan. Wordt iets niet goed aangestuurd, zit er iets vast, is de voedingsstaat van je lichaam wel goed? Als ik het denk te weten ga ik aan de slag. Is je pijn dan weg of minder? Top! Dan heb ik je goed geholpen.

Maar, het kan zo zijn dat je na een week weer terug bent met dezelfde klacht. Dat is jammer, maar goede informatie. Dan zit de oorzaak dus ergens anders en is dat waar we naar op zoek gaan. Het lichaam is te complex voor het toepassen van een protocol. Ook het werkelijk oplossen van een probleem is vaak een journey op zich. En ook op die journey neem ik je graag bij de hand.